Lagavulin 1989 16 Years Distillers Edition 2005 Special Release lgv.4/493 Islay Single Malt Scotch Whisky 43,0% 1,0L
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Ihr Team von Amshop.de Rare Whisky & Fine Spirits
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EINVERSTANDEN!Lagavulin 1989 16 Years The Distillers Edition 2005 Double matured in Pedro Ximenez Sherry Wood Special Release lgv.4/493 Islay Single Malt Whisky 43,0% Vol. - seltene 1,0L Abfüllung
Seltene 1,0L Abfüllung des Vintage 1989 16 Years Double Matured Special Release Distillers Edition lgv.4/493 von Laguvulin. Dieser 16-jährige Single Malt Whisky aus der Classic Malts Selection von der Islay Legende Lagavulin wurde 1989 destilliert, reifte bis zu 6 Monate in europäischen Pedro Ximenez Sherry Eichenfässern nach - diese geben dem Whisky mehr Frucht wie beispielsweise Rosinen und Trockenfrüchte und einen sirupartigen Charakter. Die Abfüllung erfolgte im Jahr 2005 mit 43,0% Vol. und der Batch-Nummer lgv.04/493 unter der Leitung von Distiller Manager Donald Renwick. Genial und komplex, liefert dieser reife Malt mit Eleganz und Stil die erwartete Lagavulin Intensität. Mit seiner tiefen Kastanienfarbe zeigt dieser Islay seine Komplexität und Reife, kombiniert mit einer reichen Nase mit Schinken, Seetang, Salz, altem Leder, Honig und und einladendem Rauch. Süß, weich und trocken mit Noten von Rauch, Pfeffer, Torf, Honig, Vanille, grüner Apfel und Sherry. Der Abgang ist land und weich mit viel Rauch. Ein großer Islay Single Malt!
Rare version of the Vintage 1989 16 Years Double Matured Special Release Distillers Edition of Laguvulin in the 1.0L version. This 16-year-old single malt whisky of the Classic Malts Selection from the Islay legend Lagavulin was distilled in 1989, double matured for up to 6 months in European Pedro Ximenez Sherry oak casks - these give the whisky more fruit, such as raisins and dry fruits and a syrupy character. The whisky was bottled in 2005 with 43.0% abv and the batch number lgv.04/493 under the direction of Distiller Manager Donald Renwick.
This is the definitive Islay Malt - untameable, with the strongest peat flavour of any of the malt whiskies from this wild island shore. Its dry, complex strength of character, with characteristic notes of sea-spray, is perfectly matched by the sweet accents of sun-dried grapes derived from Pedro Ximenez cask-wood in which this special edition has been doubly matured. As a result, this is a rich, peaty malt with a sweet undertone. Perhaps unsuprisingly it is a stunning whisky and is very highly rated indeed.
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